Clarins T.R.U.S.T.

Tuotteemme ovat ainutlaatuisen jäljitettäviä

Tuotteiden alkuperästä ja koostumuksesta aina raaka-aineiden hankintaan asti – tuotteiden läpinäkyvyys on tärkeämpää kuin koskaan ennen

Clarins on aina noudattanut rehellistä lähestymistapaa, ja meistä on mahtavaa tarjota tietoja, joiden avulla voit seurata tuotteen matkaa pellolta aina peilikaappiisi asti.

Tuotteiden
jäljittäminen alkulähteeltä luoksesi

Clarins T.R.U.S.T.

Jäljitettävyys ‒ vastuullisuus ‒ ainutlaatuisuus ‒ turvallisuus ‒ läpinäkyvyys

Clarins T.R.U.S.T. on lohkoketjuteknologiaan perustuva alusta, jonka avulla voit tutustua ihonhoitotuotteidemme valmistusprosesseihin sekä siihen asiantuntemukseen ja kasvitehoon, johon tuotteemme pohjautuvat: aina maantieteellisestä alkuperästä sadonkorjuumenetelmiin ja sertifikaatteihin asti.

Täydellinen läpinäkyvyys edustaa sitä luottamusta, joka meidän ja asiakkaidemme välillä on aina vallinnut.

Jäljitettävyys

Tuotteiden
jäljittäminen alkulähteeltä luoksesi

Lohkoketjuteknologia

Itsevarmuuden merkki

Clarins T.R.U.S.T. perustuu lohkoketjujärjestelmään. Tämä tarkoittaa, että kullekin tuotteelle annetaan oma seurantanumero. Tiedot päivittyvät tuottajien luona reaaliajassa, eikä niitä voida peukaloida. Toiminta on siten ehdottoman luotettavaa, turvallista ja läpinäkyvää.

Lohkoketju

Tuotteiden
jäljittäminen alkulähteeltä luoksesi

Jatkuvan kehittämisen periaate

Clarins T.R.U.S.T. edustaa kunnianhimoista lähestymistapaa, joka tarvitsee aikaa kasvamiseen. Tällä nyt yli 50 tuotetta ja niiden kasviainesosat ovat jäljitettävissä Clarins T.R.U.S.T. -alustan kautta. Vuoden 2023 aikana tietokantaan lisätään lukuisia tuotteita, ja ajan myötä se tulee kattamaan kaikki ihonhoitotuotteemme.

Edistyminen
Kasvi
Clarins T.R.U.S.T. on auki
Kasvin kuva
+60

kasvia

Clarins-tuotepurkkien kuva
+50

tuotetta

jäljitetty 2023

Piirustus Clarins-tuotepurkkien pyramidista

Tavoite:

kaikki tuotteet 2025

mennessä

Valokuva kasvista

Tutustu jäljitettävissä

oleviin tuotteisiin

Clarins T.R.U.S.T. -tietokannan ansiosta pääset helposti käsiksi kaikkiin tuotteesi tietoihin:

Tuotesivu

Lue pakkauksen QR-koodi päästäksesi Clarins-verkkosivujen tuotesivulle.

Klikkaa sen jälkeen Clarins T.R.U.S.T. -linkkiä.

Viivakoodi

Syötä tuotteeseen merkitty eränumero ja vahvista.

Clarinsin tuotekuva ja suurennuslasi

Saat nyt kaikki tiedot tuotteen ainesosien alkuperästä, valmistusprosessista, pakkaamisesta, laadusta...!

Maailmankartta

Tutustu tarkemmin eri maiden tuotantoketjuihin.

Clarins T.R.U.S.T.
Clarins T.R.U.S.T.

Tuotteiden jäljittäminen alkulähteeltä luoksesi

Onko sinulla kysyttävää?

Mitä T.R.U.S.T. tarjoaa

Kattaako Clarins T.R.U.S.T. -tietokanta sekä ihonhoitotuotteet että meikit?

Tällä hetkellä Clarins T.R.U.S.T. -tietokanta kattaa ainoastaan ihonhoitotuotteet. Clarins T.R.U.S.T. -alustan käyttöönotto tapahtuu vaiheittain, mutta Clarins on päättänyt alkuvaiheessa asettaa etusijalle ihonhoitotuotteissa käytetyt ainesosat.

Onko Clarins T.R.U.S.T. -tietokanta käytettävissä kaikille tuotetyypeille (myös näytteille)?

Clarins T.R.U.S.T. -tietokannasta löytyy ainoastaan täysikokoisten tuotteiden tietoja.

Miksi Clarins T.R.U.S.T. -tietokanta ei kata pakkauksen tietoja?

Clarins T.R.U.S.T. -alustan käyttöönotto jaetaan useampiin vaiheisiin. Alkuvaiheessa Clarins on päättänyt asettaa etusijalle ihonhoitotuotteiden sisältämät ainesosat.

Kattaako tietokanta kaikki Clarinsin ihonhoitotuotteet?

Clarins T.R.U.S.T -alusta perustuu lohkoketjuteknologiaan, joka on sovellettavissa vain Clarinsin valmistamiin tuotteisiin. Tavoitteenamme on lisätä Clarins T.R.U.S.T. -tietokantaan kaikki ihonhoitotuotteemme vuoteen 2025 mennessä lukuun ottamatta itsenäisten yritysten alihankintana tuottamia tuotteita. Käytämme alihankkijoita silloin kun tuotekehitys vaatii sellaisia tietoja tai prosesseja, jotka eivät ole käytettävissä Pontoisen tehtaallamme. Kaikki alihankintana tuotetut tuotteet täyttävät samat tiukat laatuvaatimukset kuin itse valmistamamme tuotteet

Ainesosat ja koostumukset

Onko tuotteiden kaikkien ainesosien alkuperä selvitettävissä Clarins T.R.U.S.T. -tietokannasta?

Tällä hetkellä Clarins T.R.U.S.T. -tietokanta kattaa ainoastaan kasvipohjaiset ainesosat, jotka muodostavat vastuullisen hankintatapamme pohjan. Tiedot koostumuksen muista ainesosista, kuten säilöntäaineista, rakenteeseen vaikuttavista aineista tai aurinkosuojista, löytyvät kunkin tuotteen tiedoista Clarinsin verkkosivuilta.

Ovatko kaikki Clarinsin herbaarion kasvit jäljitettävissä?

Pitkän aikavälin tavoitteemme on, että kaikki Clarinsin herbaarion kasvit ovat jäljitettävissä Clarins T.R.U.S.T. -tietokannan avulla.

Miksi joillakin kasveilla on kaksi eri alkuperää?

Pyrimme hankkimaan kaikkia kasveja vähintään kahdesta eri lähteestä, koska silloin sato on paremmin turvattu epäsuotuisten sääolosuhteiden varalta. Kaikki tuottajamme noudattavat tarkkoja asiantuntemukseen perustuvia sääntöjä, jotta eri alueilta kerätyt kasvit ovat aina yhtä laadukkaita.

Miksi kaikkia Clarinsin käyttämiä kasveja ei kasvateta Ranskassa?

Clarins pyrkii hankkimaan raaka-aineensa Ranskasta aina kun mahdollista. Kuitenkin joissakin tapauksessa fytokemistiemme kaipaamia erityisominaisuuksia löytyy vain kaukaisemmista kasvilajeista. Samalla ainesosien hankkiminen maista, joissa on alhaisempi inhimillisen kehityksen indeksi (esimerkiksi Madagaskar ja Burkina Faso), antaa meille mahdollisuuden tukea yli kymmentä maailmalaajuista reilun kaupan ohjelmaa. Näin voimme tukea paikallisia yhteisöjä kehittämään taitojaan ja paikallista taloutta samalla kun kunnioitamme alueen luonnonvaroja.

Kumppanit ja luomuviljely

Mitä “CCF”-merkki (Certified Clarins Farm) edustaa?

CCF-merkinnän saaneet kumppanit täyttävät kasvien hankinnan tiukimmat vaatimukset vastuullisten hankintojen peruskirjassa määritellyllä tavalla. Peruskirja löytyy Clarinsin verkkosivuilta. Vaatimukset ovat sertifioitu luomuviljely + jäljitettävyys aina sadonkorjuualueeseen saakka + pitkäaikainen sopimus Clarinsin ja yhteistyökumppanin välillä.

Miksi Clarins käyttää muitakin kuin luomuviljeltyjä ainesosia?

Clarinsin vastuullisten hankintojen peruskirja perustuu uudistaviin viljelykäytäntöihin, joiden vaatimukset ovat jopa tiukempia kuin luomuainesosien tuottamiseen liittyvät ehdot. Jotta viljely voitaisiin luokitella uudistavaksi, siinä käytettyjen prosessien ja aineiden on suojeltava ympäristöä ja kunnioitettava samalla paikallisia yhteisöjä – mikä vastaa myös Clarinsin toimintaperiaatetta.
Kuitenkin Clarins pyrkii käyttämään kasviuutteita, jotka ovat peräisin sertifioidusta luomuviljelystä. Tällä hetkellä 59 % kasvistomme kasveista on luomuviljeltyjä. Tavoite on 80 % vuoteen 2025 mennessä.
Ainesosat, jotka eivät ole peräisin luomuviljelystä tai joilla ei ole luomusertifikaattia, pyritään siirtämään luomutuotantoon yhdessä toimittajien kanssa. Pelkästään vuoden 2021 aikana autoimme tuottajiamme siirtämään 13 kasvia luomuviljelyn piiriin.

Valmistus ja tuoteturvallisuus

Mitä Clarins T.R.U.S.T. -tietokannan valmistuspäivä tarkoittaa?

Valmistuspäivä vastaa sitä päivää, jona tuote pakattiin yksittäispakkauksiin. Se on siis päivä, jolloin tuotteesi pakattiin purkkinsa.

Kuinka pitkään tuotetta on turvallista käyttää?

Clarins asettaa kaikkien kauneudenhoitotuotteidensa säilymisajaksi 36 kuukautta asianmukaisissa olosuhteissa säilytettynä, jos pakkauksessa ei muuta mainita. Tarkasta tuotteen säilymisaika avaamisen jälkeen (PAO-symboli; yleensä purkin kuva, jonka vieressä on numero) pakkauksen takaa nähdäksesi, kuinka monta kuukautta tuotetta voi vähintään käyttää avaamisen jälkeen.

Menettääkö tuote tehoaan avaamisen jälkeen?

Kaikkien tuotteiden turvallinen käyttö on Clarinsille ensiarvoisen tärkeää. Siksi tuotteiden laatua ja ominaisuuksia koskee 36 kuukauden säilymisaika sekä pakkaukseen merkitty säilymisaika avaamisen jälkeen (PAO-symboli). Kaikki tuotteemme on testattu äärimmäisissä tai kiihdytetyissä olosuhteissa, joiden pohjalta tuotteen elinikä on vähintään 36 kuukautta valmistuspäivästä edellyttäen, että tuotetta on säilytetty asianmukaisesti.

Miksi Clarins T.R.U.S.T. -tietokannassa näkyy pelkkä valmistuspäivä?

Valmistuspäivää käytetään viitteenä kaikkiin muihin tuotteen elinkaaren vaiheisiin. Se määrittää myös tuotteen säilymisajan alun. Lähes kaikki Clarinsin ihonhoitotuotteet valmistetaan Pariisin pohjoisosassa sijaitsevalla Pontoisen tehtaalla. Tästä syystä koko valmistusprosessia valvotaan alusta loppuun, aina koostumuksen valmistelusta laadunvalvontaan saakka.